Składniki:
- 250 g margaryny/masła
- 2 szklanki cukru
- ½ szklankiwody
- 4 pełne łyżki kakao
- 4 jajka
- 1 łyżka oleju
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Masło/ margarynę, cukier, wodę i kakao umieścić w garnuszku i zagotować, a następnie odstawić do wystygnięcia. W innym naczyniu zmiksować jajka z olejem, następnie dodać większą część masy kakaowej (resztę zostawić na polewę) i zmiksować. Do masy dodać wymieszane suche składniki i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 190 ºC 30- 40 minut (do suchego patyczka), zostawić do wystygnięcia i polać polewą.
Gotowe!!! Bon Appetit 🙂
2 komentarze
[…] na podstawie tego przepisu. Moje ulubione ciasto w praktyczniejszej wersji. Babeczki pięknie rosną i z przepisu wychodzi 10 […]
[…] Tutaj starsza wersja przepisu. […]