• Jagodzianki idealne
    Jagodziaki- zawijane drożdżówki
    Sernik na zimno, najlepszy i najprostszy
    Cytrynowy puch z malinami
    Gofry idealne (tradycyjne)
    Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Ciastka francuskie z wiśniami (nadzienie idealne)
    Tarta truskawkowa bez pieczenia
    Torcik słonecznikowy z kajmakiem
    Sernik jaglany Ani Lewandowskiej (z owocami)
  • AdSense

  • Kategorie

    • Babeczki
    • Babki
    • Bake Off- Ale ciacho!
    • Bazy
    • Bezy
    • Biszkopty
    • Boże Narodzenie
    • Brownie
    • Budynie, kisiele, kremy
    • Bułki
    • Chleby
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasta czekoladowe
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta na uroczystości
    • Ciasta na zimno
    • Ciasta ucierane
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z makiem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasteczka
    • Ciasto francuskie
    • Ciasto na dużą blachę
    • Desery
    • Dla Alergików
    • Dla dzieci
    • Dodatki
    • Domowe słodycze
    • Drożdżówki
    • Ekspresowo
    • gofry
    • HIT
    • Informacje
    • Inne
    • Inspiracje
    • Kostka
    • Lato
    • Lody
    • Makaroniki
    • Mrożone
    • Musli i granola
    • Na zimno
    • Naleśniki
    • Naleśniki placki gofry
    • Pączki
    • Paleo
    • Pieczywo
    • Pierniki i pierniczki
    • Pierogi
    • Pomysł na obiad
    • Porady
    • Pralinki i czekoladki
    • Przetwory: dżemy i kremy
    • Rogale i rogaliki
    • Sałatki
    • Serniki
    • Sezonowe
    • Smak dzieciństwa
    • Śniadanie
    • Soki
    • Szarlotki i jabłeczniki
    • Tarty i ciasta kruche
    • Torty
    • Tłusty Czwartek
    • Uncategorized
    • Wielkanoc
    • Wytrawne
    • Z Polski
    • Z Wielkiej Brytanii
    • Zdrowo
  • Ostatnie wpisy

    • Gofry najlepsze
    • Piernik z kawą
    • Ciasto dyniowe z malinami
    • Pierwszy chleb na zakwasie- podstawy
    • Pączki z różą, luksusowe
  • Adsense

  • Tagi

    bez glutenu bez jajek bez mąki biała czekolada budyń ciasteczka ciasto francuskie cynamon cytryna czekolada dieta drożdże galaretka jabłka jagody/borówki jogurt jogurt grecki kajmak kakao konfitura/ dżem kwaśna śmietana lemon curd maliny migdały miód orzechy orzechy włoskie owoce pomarańcze porzeczki powidła przyprawa do piernika płatki owsiane rabarbar rodzynki rum serek śmietankowy truskawki twaróg wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śliwki śmietana kremówka żelatyna
  • Najnowsze komentarze

    • Asia - Chlebek bananowy (z bakaliami)
    • Iwa - Jabłecznik z plecionką- Apple pie
    • Iwa - Jabłecznik z plecionką- Apple pie
    • Aneta - Gofry idealne (tradycyjne)
    • Anna - Zakwas (krok po kroku)
  • Adsense

  • maj 2014
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
        cze »
  • Durszlak.pl
  • Strona główna
  • Wasze propozycje
  • Sklep
  • Koszyk

Brownie kajmakowo- truskawkowe

31 maja 2014

2

Czekoladowy zakalec – brownie 🙂 Banalnie proste w wykonaniu w każdych warunkach. Dla każdego- dosłownie. Jeśli wolimy bardziej wytrawną wersję używamy gorzkiej czekolady, jeśli nie to mieszankę gorzka+ mleczna.  Ciasto nie rośnie, więc nie musimy czekać aż wystygnie, żeby je pokroić. Nie może się nie udać!!! 🙂

 

Składniki na 24 porcje:

  • 200 g czekolady (100 g mlecznej + 100 g gorzkiej)
  • 130 g margaryny/ masła
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 160 g mąki
  • 80 g cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 170 g masy kajmakowej
  • 12 truskawek- umytych, odszypułkowanych i przekrojonych na pół

Wykonanie:

W garnuszku roztopić margarynę/ masło, a następnie dodać drobno pokrojoną czekoladę (im drobniej tym lepiej), mieszać aż do powstania jednolitej masy i zdjąć z palnika. Masę czekoladową przelać do miski, dodać jajka i dokładnie wymieszać widelcem. Następnie dodać mleko, mąkę i cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i podzielić wizualnie na 24 części (6×4). Na środku każdej części położyć łyżeczkę masy kajmakowej, a na nią połówkę truskawki. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec przez 35 minut- do suchego patyczka, a po upieczeniu podzielić na 24 części.

Smacznego!!!

1

 

Podziel się:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Podobne

brownieczekoladakajmaktruskawki
Share

Brownie  / Ciasta czekoladowe  / Ciasta z owocami

Zuzia

You might also like

Gofry, chrupiące i najlepsze
18 maja 2020
Muffiny waniliowe z malinami (HIT)
30 kwietnia 2020
Ciasto z truskawkami i kruszonką (ucierane)
24 czerwca 2019

6 komentarzy


MonikaK
31 May 2014 at 15:51
Reply

I już kolejny fajny przepis 🙂



izapop
31 May 2014 at 16:23
Reply

Wygląda smakowicie 🙂 Małe pytanko: Masę ostudzić przed dodaniem pozostałych składników ?



    Zuzia
    31 May 2014 at 16:27
    Reply

    Masa nie musi być ostudzona, tylko trzeba szybciutko wymieszać 🙂

      izapop
      31 May 2014 at 16:58

      Dzięki, Zuza 🙂

        Zuzia
        31 May 2014 at 17:10

        Żaden kłopot 🙂

Beata
2 June 2014 at 14:25
Reply

Zuzia, to wcale nie jest zakalec! Ciasto jest mięciutkie i delikatne! Mnie bardzo smakuje…..



Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Najbardziej popularne przepisy

    Jagodzianki idealne
    Jagodziaki- zawijane drożdżówki
    Sernik na zimno, najlepszy i najprostszy
    Cytrynowy puch z malinami
    Gofry idealne (tradycyjne)
    Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Ciastka francuskie z wiśniami (nadzienie idealne)
    Tarta truskawkowa bez pieczenia
    Torcik słonecznikowy z kajmakiem
    Sernik jaglany Ani Lewandowskiej (z owocami)
  • NAJLEPSZE PIERNICZKI Z PRZEPISU MAMY

  • FIT PRZEPISY

  • GOFRY BELGIJSKIE (DROŻDŻOWE)

  • Kategorie

    • Babeczki
    • Babki
    • Bake Off- Ale ciacho!
    • Bazy
    • Bezy
    • Biszkopty
    • Boże Narodzenie
    • Brownie
    • Budynie, kisiele, kremy
    • Bułki
    • Chleby
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasta czekoladowe
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta na uroczystości
    • Ciasta na zimno
    • Ciasta ucierane
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z makiem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasteczka
    • Ciasto francuskie
    • Ciasto na dużą blachę
    • Desery
    • Dla Alergików
    • Dla dzieci
    • Dodatki
    • Domowe słodycze
    • Drożdżówki
    • Ekspresowo
    • gofry
    • HIT
    • Informacje
    • Inne
    • Inspiracje
    • Kostka
    • Lato
    • Lody
    • Makaroniki
    • Mrożone
    • Musli i granola
    • Na zimno
    • Naleśniki
    • Naleśniki placki gofry
    • Pączki
    • Paleo
    • Pieczywo
    • Pierniki i pierniczki
    • Pierogi
    • Pomysł na obiad
    • Porady
    • Pralinki i czekoladki
    • Przetwory: dżemy i kremy
    • Rogale i rogaliki
    • Sałatki
    • Serniki
    • Sezonowe
    • Smak dzieciństwa
    • Śniadanie
    • Soki
    • Szarlotki i jabłeczniki
    • Tarty i ciasta kruche
    • Torty
    • Tłusty Czwartek
    • Uncategorized
    • Wielkanoc
    • Wytrawne
    • Z Polski
    • Z Wielkiej Brytanii
    • Zdrowo
  • BOŻE NARODZENIE (PRZEPISY)

    SONY DSC

  • Tagi

    bez glutenu bez jajek bez mąki biała czekolada budyń ciasteczka ciasto francuskie cynamon cytryna czekolada dieta drożdże galaretka jabłka jagody/borówki jogurt jogurt grecki kajmak kakao konfitura/ dżem kwaśna śmietana lemon curd maliny migdały miód orzechy orzechy włoskie owoce pomarańcze porzeczki powidła przyprawa do piernika płatki owsiane rabarbar rodzynki rum serek śmietankowy truskawki twaróg wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śliwki śmietana kremówka żelatyna
  • Durszlak.pl
  • Najlepsze Smakołyki

    Najlepsze Smakołyki


  • Kalendarz

    maj 2014
    P W Ś C P S N
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
        cze »
  • NAJLEPSZE KRUCHE ROGALIKI

  • SZYBKIE I ZRowe ciasto z fasoli

  • PALEO CHLEBEK

  • Archiwa


© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods

 

Loading Comments...