Owocowe cannelloni być musi, szczególnie że panuje lato 🙂 Lekkie, smaczne i owocowe nadzienie chrupiącej skorupce 🙂 Można użyć dowolnych owoców, które mamy pod ręką 🙂
Składniki na 10 sztuk:
- 100 ml schłodzonej śmietany 36 %
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 brzoskwinia
- 1/2 szklanki borówek amerykańskich
- 1/2 porcji tych ciastek
Wykonanie:
Brzoskwinię wrzucić do wrzątku na 2 minuty (tak, aby woda całkowicie ją przykryła), następnie delikatnie zdjąć skórkę, a owoc pokroić w drobną kostkę. Borówki przekroić na pół. Śmietanę z cukrem należy ubić na sztywno. Owoce wymieszać z kremówką i masę przełożyć do plastikowego woreczka (np. do mrożonek), odciąć jego róg i wypełnić foremki.
Podawać wedle uznania np. z cukrem pudrem. Smacznego!!!
P.S. Jakieś propozycje nadzienia? 🙂
Comment
pycha 🙂