Kolejny przepis na mini serniczki 🙂 Tym razem ich głównym składnikiem jest masło orzechowe. Jego wielbiciele na pewno się nie zawiodą. Serniczki są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ich konsystencja jest idealna- są aksamitne i lekko maziste. Zapraszam 🙂
Składniki na 12 sztuk:
- 400 g serka śmietankowego (piątnica, almette)
- 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 1/3 szklanki cukru
- 2 jajka
Dodatkowo:
- 24 okrągłe krakersy (talarki)
- 1/3 szklanki masła orzechowego, do przełożenia
- 6 krakersów, pokruszonych
Foremkę do muffin wyłożyć papilotkami.
Połowę krakersów (12) posmarować masłem orzechowym i przykryć pozostałymi- mini kanapeczki. Umieścić je w foremce- jedna kanapeczka na każdy serniczek.
Wszystkie składniki na sernik zmiksować. Masę przelać do formy i każdy serniczek oprószyć krakersami (6).
Piec ok 30 minut w 140 °C- wierzch powinien być sprężysty.
Serniczki wystudzić, a następnie schłodzić ok godziny w lodówce.
Smacznego 🙂
Leave A Reply