• Jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką
    Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Najłatwiejszy sernik na świecie (na jogurcie)
    Chlebek bananowy (z bakaliami)
    Babka mocno cytrynowa
    Jagodziaki- zawijane drożdżówki
    Gofry idealne (tradycyjne)
    Szybki deser truskawkowy z pianką
    Murzynek Babci Halinki
    Ciastka francuskie z wiśniami (nadzienie idealne)
  • AdSense

  • Kategorie

    • Babeczki
    • Babki
    • Bake Off- Ale ciacho!
    • Bazy
    • Bezy
    • Biszkopty
    • Boże Narodzenie
    • Brownie
    • Budynie, kisiele, kremy
    • Bułki
    • Chleby
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasta czekoladowe
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta na uroczystości
    • Ciasta na zimno
    • Ciasta ucierane
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z makiem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasteczka
    • Ciasto francuskie
    • Ciasto na dużą blachę
    • Desery
    • Dla Alergików
    • Dla dzieci
    • Dodatki
    • Domowe słodycze
    • Drożdżówki
    • Ekspresowo
    • gofry
    • HIT
    • Informacje
    • Inne
    • Inspiracje
    • Kostka
    • Lato
    • Lody
    • Makaroniki
    • Mrożone
    • Musli i granola
    • Na zimno
    • Naleśniki
    • Naleśniki placki gofry
    • Pączki
    • Paleo
    • Pieczywo
    • Pierniki i pierniczki
    • Pierogi
    • Pomysł na obiad
    • Porady
    • Pralinki i czekoladki
    • Przetwory: dżemy i kremy
    • Rogale i rogaliki
    • Sałatki
    • Serniki
    • Sezonowe
    • Smak dzieciństwa
    • Śniadanie
    • Soki
    • Szarlotki i jabłeczniki
    • Tarty i ciasta kruche
    • Torty
    • Tłusty Czwartek
    • Uncategorized
    • Wielkanoc
    • Wytrawne
    • Z Polski
    • Z Wielkiej Brytanii
    • Zdrowo
  • Ostatnie wpisy

    • Gofry najlepsze
    • Piernik z kawą
    • Ciasto dyniowe z malinami
    • Pierwszy chleb na zakwasie- podstawy
    • Pączki z różą, luksusowe
  • Adsense

  • Tagi

    bez glutenu bez jajek bez mąki biała czekolada budyń ciasteczka ciasto francuskie cynamon cytryna czekolada dieta drożdże galaretka jabłka jagody/borówki jogurt jogurt grecki kajmak kakao konfitura/ dżem kwaśna śmietana lemon curd maliny migdały miód orzechy orzechy włoskie owoce pomarańcze porzeczki powidła przyprawa do piernika płatki owsiane rabarbar rodzynki rum serek śmietankowy truskawki twaróg wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śliwki śmietana kremówka żelatyna
  • Najnowsze komentarze

    • Asia - Chlebek bananowy (z bakaliami)
    • Iwa - Jabłecznik z plecionką- Apple pie
    • Iwa - Jabłecznik z plecionką- Apple pie
    • Aneta - Gofry idealne (tradycyjne)
    • Anna - Zakwas (krok po kroku)
  • Adsense

  • sierpień 2014
    P W Ś C P S N
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « lip   wrz »
  • Durszlak.pl
  • Strona główna
  • Wasze propozycje
  • Sklep
  • Koszyk

Cannelloni

14 sierpnia 2014

SONY DSC

No po prostu pychotka 🙂 W Polsce nigdy nie widziałam tego deseru, ale natrafiłam na niego dzięki programowi Słodycze Ameryki (genialny program!). Muszelki wypełnione kremem i dodatkami- połączenie banalne, ale potrzebny jest przepis. Na idealny trafiłam dopiero tutaj i zamieszczam go z moimi poprawkami 🙂 Jako pierwsza wersja smażona, zapraszam 🙂

Składniki na 20 sztuk:

  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka kakao
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku owocowego
  • 1/4 szklanki rumu

Dodatkowo:

  • metalowe rurki (9 cm)
  • 1 białko
  • olej do smażenia i posmarowania rurek- taka ilość, aby rurki pływały (nie mogą dotykać dna!)

Przygotowanie:

Suche składniki dokładnie wymieszać i zagnieść z mokrymi. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 2 h do odpoczęcia.

Rurki posmarować olejem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i podzielić na 20 równych części. Z każdej części uformować kulkę i rozwałkować na koła o średnicy 8,5 cm. Ciastko zrolować na rurkę, a brzeg (na złączeniu) posmarować białkiem i skleić.

W garnuszku rozgrzać olej do 190°C  (jeśli nie mamy termometru, wystarczy do nagrzanego oleju wrzucić kawałek chleba i wyjąć go po 17 sekundach, jeśli będzie ładnie zarumieniony, to znaczy, że temperatura jest odpowiednia).

Do oleju włożyć 3 lub 4 rurki i smażyć, do momentu całkowitego zarumienienia, przy czym należy uważać, aby cannelloni się nie przypaliły. Gotowe muszelki przełożyć na ręcznik papierowy i delikatnie wysunąć z nich foremki.

Proces powtórzyć z resztą ciasta.

Przepisy na wypełnienie już wkrótce, choć świetnie smakują z samym cukrem pudrem 🙂

IMAG3754

SONY DSCSONY DSC

 

Podziel się:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Podobne

Share

Bazy  / Ciasteczka

Zuzia

6 komentarzy


Juna
14 August 2014 at 13:37
Reply

Witamy po przerwie. 🙂 Trzeba kupić rurki bo pysznie się zapowiada !



    Zuzia
    14 August 2014 at 13:40
    Reply

    Witam 🙂
    Rurki się przydadzą w najbliższym czasie 🙂

Aga
14 August 2014 at 18:50
Reply

ja cannelloni bardzo lubie na wytrawnie wiec czekam na nadzienie do tych na slodko 🙂



Cannelloni z owocami » Najlepsze Smakołyki
14 August 2014 at 19:06
Reply

[…] Cannelloni […]



Simi
15 September 2015 at 00:12
Reply

Świetny pomysł 🙂 Już szukam tych rurek w sklepie 🙂 🙂



    Zuzia
    15 September 2015 at 19:15
    Reply

    🙂

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Najbardziej popularne przepisy

    Jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką
    Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Najłatwiejszy sernik na świecie (na jogurcie)
    Chlebek bananowy (z bakaliami)
    Babka mocno cytrynowa
    Jagodziaki- zawijane drożdżówki
    Gofry idealne (tradycyjne)
    Szybki deser truskawkowy z pianką
    Murzynek Babci Halinki
    Ciastka francuskie z wiśniami (nadzienie idealne)
  • NAJLEPSZE PIERNICZKI Z PRZEPISU MAMY

  • FIT PRZEPISY

  • GOFRY BELGIJSKIE (DROŻDŻOWE)

  • Kategorie

    • Babeczki
    • Babki
    • Bake Off- Ale ciacho!
    • Bazy
    • Bezy
    • Biszkopty
    • Boże Narodzenie
    • Brownie
    • Budynie, kisiele, kremy
    • Bułki
    • Chleby
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasta czekoladowe
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta na uroczystości
    • Ciasta na zimno
    • Ciasta ucierane
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z makiem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasteczka
    • Ciasto francuskie
    • Ciasto na dużą blachę
    • Desery
    • Dla Alergików
    • Dla dzieci
    • Dodatki
    • Domowe słodycze
    • Drożdżówki
    • Ekspresowo
    • gofry
    • HIT
    • Informacje
    • Inne
    • Inspiracje
    • Kostka
    • Lato
    • Lody
    • Makaroniki
    • Mrożone
    • Musli i granola
    • Na zimno
    • Naleśniki
    • Naleśniki placki gofry
    • Pączki
    • Paleo
    • Pieczywo
    • Pierniki i pierniczki
    • Pierogi
    • Pomysł na obiad
    • Porady
    • Pralinki i czekoladki
    • Przetwory: dżemy i kremy
    • Rogale i rogaliki
    • Sałatki
    • Serniki
    • Sezonowe
    • Smak dzieciństwa
    • Śniadanie
    • Soki
    • Szarlotki i jabłeczniki
    • Tarty i ciasta kruche
    • Torty
    • Tłusty Czwartek
    • Uncategorized
    • Wielkanoc
    • Wytrawne
    • Z Polski
    • Z Wielkiej Brytanii
    • Zdrowo
  • BOŻE NARODZENIE (PRZEPISY)

    SONY DSC

  • Tagi

    bez glutenu bez jajek bez mąki biała czekolada budyń ciasteczka ciasto francuskie cynamon cytryna czekolada dieta drożdże galaretka jabłka jagody/borówki jogurt jogurt grecki kajmak kakao konfitura/ dżem kwaśna śmietana lemon curd maliny migdały miód orzechy orzechy włoskie owoce pomarańcze porzeczki powidła przyprawa do piernika płatki owsiane rabarbar rodzynki rum serek śmietankowy truskawki twaróg wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śliwki śmietana kremówka żelatyna
  • Durszlak.pl
  • Najlepsze Smakołyki

    Najlepsze Smakołyki


  • Kalendarz

    sierpień 2014
    P W Ś C P S N
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « lip   wrz »
  • NAJLEPSZE KRUCHE ROGALIKI

  • SZYBKIE I ZRowe ciasto z fasoli

  • PALEO CHLEBEK

  • Archiwa


© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods

 

Loading Comments...