• Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Ciasto marchewkowe, na dużą blachę
    Idealne pączki, zawsze wychodzą!
    Ciasteczka czekoladowe brownie
    Pączki tradycyjne, puszyste i lekkie
    Drożdżowe faworki
    Najlepsza szarlotka (z prażonymi jabłkami)
    Tiramisu z Bake Off- Ale ciacho!
    Mini serniczki Oreo na zimno
    Pączki z malinami
  • Strona główna
  • Wasze propozycje
Zdrowe batony z suszonymi owocami (paleo, bez cukru, bez mleka, bez ziaren)
26 lutego 2016

SONY DSC

Pyszne i baaardzo zdrowe batoniki z suszonych owoców. Idealne jako wartościowa przekąska w ciągu dnia. Słodycz zawdzięczają daktylom i suszonym owocom. Są na prawdę genialne w smaku, a ich przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil. Musicie spróbować 😀

Batony nie zawierają cukru, ziaren, kasz ani mleka. Idealna propozycja dla osób na diecie Paleo oraz eliminujących gluten. 

Składniki:

  • 2/3 szklanki wiórek kokosowych
  • 1/3 szklanki posiekanych migdałów
  • 7 suszonych moreli, pokrojonych na małe kawałki
  • 1/4 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/3 szklanki daktyli (ok 12 sztuk)
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Daktyle zalać wodą tak, aby całkowicie je przykryła i zostawić na 25 minut. Po tym czasie całość zmiksować na gładki mus.

Do musu daktylowego dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przełożyć na blaszkę (ja wyłożyłam swoją papierem do pieczenia), wyrównać i dokładnie docisnąć. Schować do lodówki na minimum 3 godziny.

Ciastko pokroić na prostokąty lub kwadraty i przechowywać w lodówce.

Smacznego 🙂

SONY DSC

SONY DSC

 

Podziel się:

  • Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)
  • Kliknij, aby udostępnić na Google+(Otwiera się w nowym oknie)

Podobne

daktylemigdałyolej kokosowysuszona żurawinasuszone morelewiórki kokosowe
Share

Domowe słodycze  / Musli i granola  / Paleo  / Zdrowo

Zuzia

You might also like

Piernik litewski
18 grudnia 2018
Styropian z wiśniami (śmietanowiec)
12 listopada 2018
Nakrapiane makaroniki
5 lutego 2018

9 komentarzy


Beata
27 February 2016 at 00:57
Reply

Jadłam, dla mnie pycha! Pozdrawiam!



    Zuzia
    27 February 2016 at 09:54
    Reply

    😀

Maciej
18 May 2016 at 11:30
Reply

Długo to może postać w lodówce? 🙂



    Zuzia
    18 May 2016 at 18:09
    Reply

    Ok 7 dni 🙂

Justyna
8 September 2017 at 11:44
Reply

gdzie mozna kupić żurawinę bez cukru?



    Zuzia
    8 September 2017 at 19:57
    Reply

    Polecam sklepy ekologiczne 🙂

GOŚĆ
22 June 2018 at 17:15
Reply

Można dać inny olej? Jaki?



    Zuzia
    22 June 2018 at 18:36
    Reply

    Olej kokosowy po schłodzeniu jest twardy i ‚związuje’ masę. Można go pominąć, ale istnieje ryzyko, że batoniki będą się trochę gorzej kroić.
    Pozdrawiam 🙂

      GOŚĆ
      22 June 2018 at 19:30

      Dzięki za odpowiedź 🙂

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

  • Najbardziej popularne przepisy

    Sernik na zimno, ekspresowy 'wersja light'
    Ciasto marchewkowe, na dużą blachę
    Idealne pączki, zawsze wychodzą!
    Ciasteczka czekoladowe brownie
    Pączki tradycyjne, puszyste i lekkie
    Drożdżowe faworki
    Najlepsza szarlotka (z prażonymi jabłkami)
    Tiramisu z Bake Off- Ale ciacho!
    Mini serniczki Oreo na zimno
    Pączki z malinami
  • NAJLEPSZE PIERNICZKI Z PRZEPISU MAMY

  • FIT PRZEPISY

  • GOFRY BELGIJSKIE (DROŻDŻOWE)

  • Kategorie

    • Babeczki
    • Babki
    • Bake Off- Ale ciacho!
    • Bazy
    • Bezy
    • Biszkopty
    • Boże Narodzenie
    • Brownie
    • Budynie, kisiele, kremy
    • Bułki
    • Chleby
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasta czekoladowe
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta na zimno
    • Ciasta ucierane
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z makiem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasteczka
    • Ciasto francuskie
    • Ciasto na dużą blachę
    • Desery
    • Dla Alergików
    • Dla dzieci
    • Dodatki
    • Domowe słodycze
    • Drożdżówki
    • Ekspresowo
    • HIT
    • Informacje
    • Inne
    • Inspiracje
    • Kostka
    • Lato
    • Makaroniki
    • Mrożone
    • Musli i granola
    • Na zimno
    • Naleśniki placki gofry
    • Pączki
    • Paleo
    • Pieczywo
    • Pierniki i pierniczki
    • Pomysł na obiad
    • Pralinki i czekoladki
    • Przetwory: dżemy i kremy
    • Rogale i rogaliki
    • Serniki
    • Sezonowe
    • Smak dzieciństwa
    • Soki
    • Szarlotki i jabłeczniki
    • Tarty i ciasta kruche
    • Torty
    • Tłusty Czwartek
    • Wielkanoc
    • Wytrawne
    • Z Polski
    • Zdrowo
  • BOŻE NARODZENIE (PRZEPISY)

    SONY DSC

  • Tagi

    bez glutenu bez jajek bez mąki biała czekolada budyń ciasteczka ciasto francuskie cynamon cytryna czekolada dieta drożdże galaretka jabłka jagody/borówki jogurt jogurt grecki kajmak kakao konfitura/ dżem kwaśna śmietana lemon curd maliny marchew migdały miód orzechy orzechy włoskie owoce pomarańcze porzeczki powidła przyprawa do piernika płatki owsiane rabarbar rum serek śmietankowy truskawki twaróg wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śliwki śmietana kremówka żelatyna
  • Durszlak.pl
  • Najlepsze Smakołyki

    Najlepsze Smakołyki


  • Kalendarz

    Luty 2016
    P W Ś C P S N
    « Sty   Mar »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    29  
  • NAJLEPSZE KRUCHE ROGALIKI

  • SZYBKIE I ZRowe ciasto z fasoli

  • PALEO CHLEBEK


© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods

Strona wykorzystuje pliki cookies do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie. Zobacz szczegóły